недеља, 3. мај 2015.

Nega kose (sampon / balzam)


Hello gorgeous :-*

Kosa! Lepa kosa! Kosa koja mami poglede i ljubomoru...
Pade mi na pamet jedna sjajna ideja jutros dok sam se cesljala. Ja je farbam godinama unazad. Bilo je tu raznih scenarija jer volim da experimentisem sa kosom. Bila sam i plava i crvena, pepaljasta, zuta, narandzasta... ma sve mi boje lepo stoje :-D ali ZITO boja mi nekako najbolje stoji jer imam beo ten i svetle oci.
 
ovo sam ja :-P

 
Uvek sam ja vodila racuna o kosi ali izgleda nedovoljnooo... Mislim da je kljucna stvar to da je ne tretirate toplotom svaki put (pod tim naravno mislim na pegle, razne heat uvijace... ), i da koristite proizvode koji ce je zastititi na ovaj ili onaj nacin. Ja npr. sama pravim pakovanja, odem u kujnu i smuckam sebi nesto sto ce je nahraniti ali o tome sta iz prirode stavljam na kosu... nekom drugom prilikom. ;-) Danas samo hemija!

Samponi:
     Moram priznati da kod mene ne pali ona prica o samponima na bazi koprive, breze, itd. Moram boga mi da napunim saku tim samponom da bi mi zapenilo, i nekako mi je opet polunasapunjana, ja volim kad se oseti da sam nasamponirala, ali ne preterano da se ne zasusi koza glave jer je to onda propast. Mast koju imate na glavi je ustvari zdrava za kosu ;-) Batalila sam ja te natural sampone i presla na nesto sto mi vise odgovara. VAZNO! je da posle mesec ipo dana, recimo, promenite sampon jer ako koristite uvek jedan, kosa se isusuje, stvara se "zavisnost" i ona vise nije kao na pocetku koriscenja tog sampona. Dakle menjajte!
Ovo su samponi koje koristim najcesce:


                


Koristim ih naizmenicno, recimo 2x perem sa Loreal Elseve (slika levo), pa onda 2x sa Syos oleo intense (slika desno).
To su donekle slicni samponi, za slabu, ostecenu, suvu i slamnatu kosu (kakva je moja bila :-P) ali posto zivimo u vremenu gde su uvojci 'must have' pa se kosa ostecuje dodatno raznoraznim peglama, ovo je spas. 
Obzirom da je nasa kosa sama po sebi izgradjena od cak 85% keratina koji vremenom slabi zbor spoljasnjih faktora (sunca, slane vode, smoga, hladnoce, fena i raznih presa), potrebna joj je dopuna. Keratin kosi daje sjaj, fleksibilnost i snagu a pored toga i jedan i drugi sampon sjajno mirisu.
Pored toga, saponi su bogati i prirodnim uljima. **pogledajte jos na:  Syos samponi  i Loreal nega kose**
Rutina: kosu samponiram samo 1x i ne stavljam previse sampona, onako da vam stane u sredisnji deo dlana, ne vise.

I napokon regeneratori, moji omiljeni.

Velnea hair:  takodje za suvu i ostecenu kosu, kod mene u kupatilu ce te naci sve samo za suvu, lomljivu i ostecenu kosu... Borim se, za sada uspesno. Dakle, pakovanje je od 250ml pa se relativno i brzo potrosi jer ja to maltene jedem :-D
U svom sastavu sadrzi visok procenat maticnog mleca i alantoina (supstanca iz biljke gavez, stimulise rast kose). Kada ga nanesem, mirise celo kupatilo na med, mmm, taaaako umiruje. Ja kosu ne rascesljavam kada stavim regenerator jer se tako dodatno lomi i kida, prodjem samo nekoliko puta rukama. Ovaj balsam moooomentalno radi posao jer odmah mozete da nesmetano prodjete prstima kroz kosu, nema cupanja. Otavim 10-15 min da deluje (za to vreme pevam,  igram u kadi, brijem noge... :-P ) i isperem. To je cela mudrost. Posle ne morate nista dodatno nanositi na kosu (osim heat protect-a), ovo joj je dovoljno, no ja ipak stavim jos ponesto a o tome cu govoriti nekom drugom prilikom.





Hair BALSAM:  Nisam bas ni sigurna koje mu je ime, ali ono sto sam primetila jeste to da je ovo DOMACI proizvod. Proizvodi ga D&N SANI, Lapovo. Pakovanje je od 500ml sto je velika prednost jer duze traje. A tek sto miriseee... Na bresku. 2 dana posle pranja kosa mi mirise kao da sam je malocas oprala i to mi se jako svidja. Ima nekoliko boja i mirisa (beli, zuti, rozi i ovaj narandzasti). Vidi Balzami za kosu. Probala sam sva 4 ali odgovorno tvrdim da je ovaj sa breskvom najboljiiii :-P
I on je naravno za osstecenu, suvu, lomljivu i kosu bez sjaja. Koristim ga isto kao sto sam vec opisala gore za Velnein regenerator. Nanesem ga dlanovima, par puta prodjem prstima kroz kosu, pustim da odstoji 10-ak min i ispiram.
Mozete ga kupiti u Dis-u, recimo, a cena mu je smesna, citavih 130 dinara a vrlo cesto je na akciji.


 



 U pocetku sam bila malo skepticna kada su jeftiniji proizvodi za kosu u pitanju, vodila sam se onom nasom "kolko para tolko i muzike", ali ne! Regeneratori su zaista dobri, za svaku preporuku, a i cena im je vrlo popularna ;-)

Evo jos koje slicice kako izgleda otkako je tretiram gore navedenim proizvodima:







Probajte :-)
 
Volela bih da cujem i vasa iskustva bilo da ste probale ove proizvode, bilo da niste, ili da preporucite mozda neke vase super, extra proizvode. SHARE-ujmo iskustva :-***


 
 
 
 
 
 

 

1 коментар:

  1. Анониман21. март 2017. 09:58

    Kupila sam vaj d&n sani balzam zuti ali ne mirise nesto onako...ok bude kosa od njega

    ОдговориИзбриши